Четврту годину заредом студенти са Универзитета Клемсон из Јужне Каролине (Сједињене Америчке Државе) провешће један семестар у Центру за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

фото: ФПН

Наиме, на основу споразума о сарадњи  Факултета и Универзитета Клемсон, а у оквиру програма студирања у иностранству, студенти ће имати прилику да слушају и полажу пет предмета који ће им касније по повратку у САД били признати као да су их тамо полагали.

Поред предмета који су део факултетског курикулума на Клемсону (Спољна политика САД, Балкан: сукоби и политике, Европске интеграције и Међународна економија), а које изводе професори Драган Р. Симић, Тања Мишчевић, Маја Ковачевић и Иван Вујачић, слушаће и предавања у оквиру предмета „Српска култура и историја“, и похађати курс српског језика који ће изводити професорка Гордана Залад.

Као и прошле године на програму учествује десет студената са Универзитета Клемсон.

Поред наставног дела програма, студенти ће имати прилику да посете земље у региону, те најважније културне и политичке установе у нашој земљи.

Са америчке стране посебан допринос у остварењу овог програма дали су професор Владимир Матић и професор Џеф Пик, шеф тамошњег Департмана за политичке науке.

Професор Пик је и овом приликом допутовао у Београд где се јуче, заједно са америчким студентима, састао са Деканом Факултета политичких наука, проф. др Драганом Р. Симићем, управом Факултета и професорима на овом програму.

Извор: ФПН

Banner Content
Tags: , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian