Седморо студената из Студентског града у Београду заражено је коронавирусом, а присуство ковид-19 потврђено је код четири ученика осмог разреда основних школа, два директора школа у Београду и Новом Пазару и код још два или три наставника, каже министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Поводом информација да је све више заражених студената у домовима, Шарћевић је рекао да је то погрешна информација и да домови нису извор заразе.

Фото: Pixabay

Шарчевић је казао да је седморо заражених студената одмах изоловано и смештено у дом „Краљ Александар Први“ и навео да је предлог да се део тог студентског дома у Београду претвори у карантин, а да је предлог Кризном штабу да се у случају новог „пика“ епидемије, студенти заражени вирусом сместе у Дом ученика „Алекса Дејовић“.

Навео је да су заражени студенти из Прибоја, Пријепоља, Ужица, Шапца.

Он је рекао да су ригорозни услови у Студентском центру у Београду, да сви морају да носе маске и да то што је седморо студената заражено не би требало да утиче на одржавање испитног рока.

Навео је да је у четвртак разговарао са свим директорима студентских центара у Новом Пазару, Косовској Митровици, Нишу, Крагујевцу, Новом Саду и Београду.

„Свима смо саветовали да се не одричу мера и то се показало као добро. Не могу да кажем да ли ће се примењивати мере у септембру, то ћемо се договорити са Кризним штабом“, рекао је Шарчевић, који није искључио поновно увођење онлајн наставе у зависности од епидемиолошке ситуације.

Извор: РТС

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian