Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић честитао је свим студентима у Републици Србији 4. април Дан студената и истакао да је циљ ресорног министарства да обезбеди већи број стипендија и да цена студија буде нижа, као и да млади остану у земљи.

фото: Нишке вести

Последњих пар година започели смо велике пројекте, који се односе на реформу у високом образовању, како струковном, тако и академском. Реч је о заједничком раду на законима о студентском стандарду, студенском организовању и дуалним студијама, као и низу других мера којима ћемо заједно унапредити образовну слику у Србији, рекао је Шарчевић.

Он је истакао да је формирана Радна група и да предстоји рад на изради закона о финансирању високог образовања, који је од посебног значаја.

Желимо да студентима олакшамо студије – да студије буду јефтиније и да омогућимо много више стипендија. Такође, радимо на томе да се у средњорочном периоду прошири капацитет студентских домова и центара за од 3.500 до 5.000 лежајева, казао је министар просвете.

Извор: Министарство просвете

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian