По најновијим истраживањима троје од четворо запослених су незадовољни својим послом, а седам од осам послодаваца не предузима ништа по овом питању, речено је јуче на предаваљу америчког бизнисмена Боба Чепмена студентима Економског факултета.

– Шеф је битнијии за ваше здравље него ваш лекар опште праксе, јер 74% укупног стреса изазвано је пробелмима на послу, док је још од раније познато да су срчани удари бројнији за 20% на почетку радне недеље – изјавио је Чепмен.

Бизнисмен и визионар Боб Чепмен био је гост Економског факултета, где је студентима представио модел „хуманог вођства“ (хуман леадерсхип). Он се залаже да традиционалне праксе управљања буду замењене лидерством које подразумева бригу о радницима, као и савестан и одговоран менаџмент.

Овај модел лидерства прво је почео да примењује у својој компанији Баррy-Wехмиллер која је водећа у индустрији паковања, инжењерства и ИТ консалтинга, а која је од осмадесетих година до данас расла од 20 мил до 2,5 млрд УСД процењене вредности. После тога, ову филозофију усвојиле су бројне корпорације и познати брендови, наводи се у саопштењу Економског факултета.

– Моја визија је да будуће бизнис лидере, сада студенте економије и бизниса широм света „пробудим“. Водити тимове, компанију и људе је привилегија, али су потребне вештине и храброст. На идеју хуманог лидерства сам дошао након неколико деценија бављења бизнисом и након великог животног искуства – пренео је Чепман и додао:

– Већина власника компанија каже да жели да промени класичан однос на релацији компанија-запослени, али најчешће не зна како да га уведе. 65% запослених би више волели да виде да њихов шеф добије отказ него да добију повишицу плате, 58% запослених каже да више верују странцу него свом шефу, то су поражавајуће информације! Желим да мантру „хвала богу што је петак“, заменим мантром „хвала богу што је понедељак“ – рекао је гост Економског факултета.

Своју интересантну и успешну менаџерску филозофију Чепмен представио је у својој књизи „Еверyбодy Маттерс“, као приступ лидерству који је фокусиран на људе, где се сви чланови тима осец́ају вредним, брижним и саставним делом компаније. Нјегова књига, издата 2015. године, брзо је постала бестселер и обавезно штиво за лидере и менаџере широм света.

Извор: ekapija.com

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian