Одговоре на питања како креирати производ који ће користити милиони људи, шта је потребно за одржив бизнис модел и колика је улога креативности у свему томе, дали су неки од најпознатијих стручњака из области бизнис дизајна окупљени на другој по реду конференцији о предузетништву „Даре то бе Оригинал“. Конференцију коју организује магазин Оригинал и Фондација Новак Ђоковић, уз подршку компаније ВодаВода, у новосадској Свилари свечано је отворила Јелена Ђоковић.

Домаћа публика имала је ретку прилику да чује предавање Милоша Милића, директора тима за развој производа у америчком малопродајном ланцу Волмарт, док су специјални гости били Џулијан Лукашевич, експерт за развој иновација и бизнис дизајна, Грета Сигер, саветница за иновације и системски тренер и Миша Лукић, пионир бизнис дизајна у Србији.

– Мисија магазина Оригинал је да промовише појединаце са добрим идејама и подржи их да истрају у својим предузетничким подухватима. Због тога смо ове године одлучили да причамо о бизнис дизајну који се сматра најважнијом вештином будућности и главним покретачем модерног пословања. Након савета добијених из прве руке, од европских и домаћих стручњака из области иновације, наша публика је могла да научи како да направи јасну разлику између сервиса који је само маркетиншки трик и оног који је одрживи посао. Непрестано учење и улагање у себе је први корак ка том циљу и драго нам је ако Даре то бе Оригинал може буде делић на путу до неке будуће, успешне предузетничке приче – рекла је Јелена Ђоковић, директорка магазина Оригинал и глобална директорка Фондације Новак Ђоковић.

Колико год да је добра идеја и изведба, велики број предузетника и менаџера има проблем да изгради одржив бизнис модел. Креатор неких од најпопуларнијих Волмартових производа, Милош Милић, сматра да су потребе купаца, на које често заборављамо, најважнији део процеса стварања једног производа, а да је стицање њиховог поверења предуслов за напредак сваке компаније.

На конференцији је говорио о томе како бизнис дизајн и иновације могу да промене пословање.
– Пре свега морам да напоменем да је заиста велика част бити део оваквог пројекта у ком имам прилику да своје искуство поделим са нашим људима. Креативност је можда и највећи дар људске интелигенције. Свет у коме живимо и развијамо се је све компликованији па самим тим морамо постати креативнији како бисмо одговорили на свакодневне изазове. Даре то бе Оригинал је сјајан начин да у томе и успемо – изјавио је Милош Милић.

У оквиру целодневног програма конференције организовани су панели и радионице, а учесници су имали прилику да на лицу места тестирају неке од иновација, попут капсуле за испитивање стања организма путем споја технологија квантне и превентивне медицине.

Због великог интересовања, за све оне који нису били у прилици да програм конференције прате на лицу места, обезбеђен је видео стреам у Стартит Центрима у Вршцу, Зрењанину, Суботици и Шапцу.

Извор: Blic

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian