Двадесета регионална манифестација „Ноћ књиге“ одржаће сеу петак 14. јуна од 17 сати до поноћи, у Лагуниним клубовима читалаца и књижарама Делфи, најављено је из Лагуне.
Ово ће, како наводе, бити још једна прилика да се по најповољнијим ценама купе најновији светски хитови, књиге домаћих аутора, књиге за децу и друга издања, сјајан гифт програм. Манифестација се одржава под покровитељством Eurobank Србија

Тим поводом 10. јуна одржана је конференција за новинаре на којој су представљене појединости ове манифестације. Говорили су: Мина Кебин, уредница у Лагуни, Весна Михаиловић, директорка Делфи књижара, и писац Вања Булић.

Попусти на Лагунина издања и овога пута биће велики: за куповину једне књиге – 25 одсто, за две – 30 одсто, за три књиге – 35 одсто а за четири и више књига 40 одсто. Попуст на DexyCo књиге биће 30 одсто, док ће страна издања и гифт асортиман бити снижени 20 одсто.

Ноћи књиге су се придружили и други издавачи чија ће издања моћи да се купе са ценама сниженим до 20 одсто.

Сви попусти моћи ће да се остваре и на сајтовима www.laguna.rs и www.delfi.rs. Уколико купите књиге у вредности већој од 2.000 динара, остварујете право на бесплатну доставу – ова акција важи за поруџбине из Србије.

Весна Михаиловић је нагласила да ће се Ноћ књиге овога пута одржати на рекордном броју локација: „Поред постојећих књижара, отворили смо недавно нове књижаре у Лесковцу и Сомбору и ексклузивни Делфи гифт шоп у TC Ada Mall. Тако ће се Ноћ књиге одржати на чак 59 локација у 29 градова у Србији и региону.“

Мина Кебин је издвојила неколико наслова који излазе специјално за Ноћ књиге, поред новог романа Јелене Бачић Алимпић „Његове беле рукавице“: „То је пре свега нова књига Фредрика Бакмана ’Пут до куће сваког јутра све је дужи’, затим дванаести роман Јуа Несбеа у серијалу о Харију Хулеу ’Нож’, ’На све стране мали пожари’ америчке ауторке Селест Инг, као и нови роман Мајкла Ондачија ’Ратно светло’.“
Љубитеље доброг трилера у Ноћи књиге очекује и нови трилер Вање Булића „Теодорин прстен“. Главни јунак Новак Ивановић се одомаћио код читалаца, а Вања зна рецепт за бестселер: „Ако знам да пишем, то је зато што сам поникао из новинарства. Имао сам среће јер сам радио у часописима који су гајили репортажу, аналитичко новинарство, данас је тога све мање. Ова књига је омаж једном новинарству које мислим да је умрло средином деведесетих година, а мог јунака сам вратио у то време, у редакцију Дуге, чак има и колегиницу Мушку која је мешавина Мирјане Бобић, Душке Јованић, Даде Вујасиновић.“

У новом роману Новак Ивановић путује на Косово, јер ту су корени и трагови онога што се догађа у причи. За разлику од претходних књига, у „Теодорином прстену“ одмах у првој глави имамо три убиства, којима је заједничко то што су сви били у додиру са прстеном краљице Теодоре, мајке Цара Душана.

Вања Булић је истакао да је Ноћ књиге један од најлепших догађаја у граду: „Осећате као да сте измештени из стварног света, срећете се са људима и књигама које волите“.

 

Извор: Danas

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian