Европска асоцијација универзитетског спорта и Организациони одбор петих по реду Европских универзитетских игара – Београд 2020 су донели одлуку о одлагању Игара до лета следеће године. Пандемија корона вируса због које су одложене и Олимпијске игре у Токију, али и бројна друга спортска такмичења, узела је маха и у студентском спорту.

Предраг Јушковић, директор предузећа ЕУГ2020, задуженог за организацију Игара, сматра да је одлагање једина рационална одлука у овом тренутку.

– Могу да кажем да су спорт и здравље победили овом одлуком да се Игре одрже тек када се створе услови за то. Спорт и здравље иду руку под руку и уколико немамо потпуно здраву, позитивну атмосферу и наравно услове за здрав живот никакве игре, такмичења, без обзира на било шта, не треба организовати. Здравље људи, студената спортиста, волонтера, свих учесника, гостију, публике је најважније.

Јушковић је истакао да је уложен велики труд у план да ово буду најбоље Игре до сада и захвалио се свим запосленима у организацији, као и свим сарадницима, на досадашњем раду и посвећености, а Влади Србије и водећим људима Европске универзитетске спортске асоцијације (ЕУСА) на разумевању и подршци.

– Скоро око две хиљаде волонтера до сада се пријавило да се укључе у организацију Игара. Знам са коликом енергијом и радошћу су се веселили Играма у јулу 2020. Многи од њих су се данас укључили да помогну старијим и другим угроженим лицима у условима где је помоћ најпотребнија. Сви ти волонтери ће бити део наше организације следећих Игара. Од почетка пандемије корона вируса, као одговорни људи забринути за здравље запослених, учесника и волонтера, сваког дана смо пратили развој ситуације, изјаве Светске здравствене организације, кризног штаба Владе Србије, наших епидемиолога. На почетку деловало је да, уколико ово ванредно стање прође до прве половине априла да се Игре могу можда и одржати или померити за август. Међутим, како је било евидентно да ће пандемија потрајати и у априлу, све је говорило да се мора донети оваква најисправнија одлука – закључио је директор предузећа ЕУГ2020.

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian