Чини се да је чекању дошао крај. Остварење Тода Филипса засновано на лику једног од најпознатијих антихероја, Џокеру, у биоскопе долази 2. октобра.

Увек сам у гомили, Артур Флек је човек који тражи блискост. Ипак, док корача утабаним улицама Готама и вози се јавним превозом непријатељског града препуног подела и незадовољства, Артур носи две маске. Једну наноси за свој посао кловна, а другу никада не може да скине. То је маска коју пројектује у узалудном покушају да се осећа као део света око себе, а не као несхваћен човек ког живот стално поражава. Артур нема оца, само крхку мајку, која му је вероватно и најбоља пријатељица, а која му је дала надимак „Хаппy”, надимак који је подстрекао Артуров осмех који скрива тугу.

Филм Џокер, чију режију, сценарио и продукцију потписује Тод Филипс, је његова оригинална верзија злогласног ДЦ негативца, прича о пореклу прожета традиционалним митологијама лика. Филипсов Артур Флек, којег незаборавно тумачи Хоакин Финикс, је човек који се бори да пронађе свој пут у Готамовом сломљеном друштву. У жељи да га обасја било какво светло, одлучи да се окуша као станд-уп комичар, ипак чини се како је увек он предмет исмејавања. Ухваћен у цикличном постојању између апатије и окрутности и, на крају, издаје, Артур доноси једну лошу одлуку за другом што доводи до ланчане реакције ескалирајућих догађаја у овој грозној, алегоријској студији карактера.

Џокер претпремијерно на велика платна долази 2. октобра у дистрибуцији Блитз Филма!

Извор: CityMagazine

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian