Сви студенти факултета Универзитета у Београду имаће допунски испитни рок, а за оне који су били заражени корона вирусом биће обезбеђени и додатни рокови, закључак је са данашње седнице Сената Универзитета у Београду.

Ректорка Иванка Поповић каже за Танјуг да је Сенат потврдио намеру да сви факултети Универзитета у Београду организују допунске рокове, како би сви студенти могли да покажу своје знање.

– Потврдили смо и спремност да они студенти, који због болести нису могли да изађу на јунски или јулски испитни рок, уз адекавтну пријаву могу накнадно, када оздраве, да полажу испите – навела је Поповић.

Студенти који су били заражени неопходно је да се пријаве продеканима за наставу или својим студентским представницима на факултетима како би могли да се организују додатни рокови.

Поповић је нагласила да је у овом тренутку најважније да факултети заврше упис, али и да се јулски испитни рок приведе крају.

– Факултети ће се прилагођавати одлукама које донесе Kризни штаб, али ограничавањем људи у затвореном простору стављамо студенте у неравноправан положај да појединци могу да полажу усмене испите, а да у великим групама не могу да се полажу писмени испити – рекла је Поповић.

Kако каже, факултети су предузели све мере заштите те су студенти у високошколским установама заштићенији него у другим просторима.

Упитана када ће бити допунски испитни рок, она је рекла да је та одлука на факултетима и да у овом моменту не може да каже када би то било, али да се зна да школска година траје до 30.септембра и да допунски рок мора пре тога да се реализује.

Представници Студентског парламента задовољни су закључком Сената и кажу да су за сада сви њихови захтеви испуњени.

Студент проректор Јагош Стојановић каже да ће додатни испитни рок бити усвојен на свим факултетима, али и да ће заражени добити додатну шансу да полажу испите које су пропустили.

– Важно је да је та одлука донета на нивоу Универзитета, а тек сада предстоји да се дефинише на факултетима. Нова школска година на факултетима нехе почети пре него што се заврше сви испитни рокови – рекао је Стојановић за Танјуг.

Kако каже, за сада остаје још да разговарају са студентима који су незадовољни због наставка испитних рокова.

– Након резултата анкете видећемо каква је ситуација са студентима и да ли испитни рокови треба да се наставе у оваквим епидемиолошким условима – закључио је Стојановић.

Извор: Танјуг

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian