Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић и декан Факултета безбедности Универзитета у Београду Владимир Цветковић потписали су данас Споразум о дуготрајној, образовној, научној, техничкој и пословној сарадњи у области школовања кадрова задужених за обраду и заштиту података о личности.
Предмет овог Споразума је организација и реализација кратког програма студија под називом „Обука менаџера за заштиту података о личности“, а циљ је стручно оспособљавање и обука лица за обављање послова заштите података о личности, саопштено је из Канцеларије Повереника.

Служба Повереника ће за потребе спровођења овог програма студија имати улогу наставне базе Факултета безбедности и у њој ће се обављати студентска пракса, наводи се у саопштењу.
Овим ће предметни програм студија у оквиру високошколских установа, који ће оспособљавати лица за конкретне и специфичне послове у области обраде и заштите података о личности, постати саставни део образовног система Републике Србије.

Извор: indeksonline.rs

Banner Content
Tags: , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian