Британска компанија Минеко (Минецо), један од највећих инвеститора у рударству на Западном Балкану, позвала је данас најбоље студенте рударског инжењерства, који у октобру започињу четврту годину студија, да конкуришу за стипендије Фондације „Евро за знање“.

Фондација „Евро за знање“ расписала је крајем августа конкурс за доделу пет студентских стипендија за школску 2019/20. годину, у износу од по 100 хиљада динара, од којих су две стипендије, по жељи донатора – компаније Минеко, за студенте који су уписали последњу годину основних студија на смеру рударско-инжењерство.

Конкурс је отворен до 5. октобра, а резултати ће бити објављени крајем октобра.

Компанија Минеко је истакла да је задовољна што и четврту годину за редом наставља сарадњу са Фондацијом „Евро за знање“, јер су многи стипендисти ранијих година били заинтересовани да се и директно повежу са Минековим рудницима у Србији.

Такође, стипендисти су имали прилику да упознају искусне будуће колеге, да стекну контакте у сектору којим се баве, као и да прођу вишедневну праксу.

Стипендије Фондације „Евро за знање“ се исплаћују у десет једнаких рата.

Једна од стипендија које донира Минеко биће додељена студенту четврте године Рударско–геолошког факултета Универзитета у Београду (смер рударско инжењерство- подземна експлоатација), док ће друга стипендија бити додељена студенту четврте године Техничког факултета у Бору, Универзитета у Београду (смер рударско инжењерство – припрема минералних сировина).

У Србији је Минеко, са партнерима, власник рудника олова и цинка – Рудника код Горњег Милановца, Великог Мајдана код Љубовије и Босил-Метала код Босилеграда.

У Босни и Херцеговини је већински власник Рудника олова и цинка Гросс код Сребренице, Олова код Олова, и Рудника антимона код Новог Горажда, где спроводи истражне радове. Компанија развија пројекат у Челебићима код Фоче, где је оверен елаборат о рудним резервама и потписан уговор о концесији.

Извор: Naslovi.net

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian