Пете Европске универзитетске Игре требало је да почну у недељу 12. јула спектакуларном церемонијом отварања у Штарк Арени. Међутим, због светске пандемије корона вируса, оне су одложене, а до свечаног отварања сада нас дели тачно 365 дана и време је за ново одбројавање.

Више од 5.000 студената-спортиста са 400 Универзитета из 40 земаља Европе и још пуно иностраних гостију ових дана упознавало би се са богатом историјом Београда, његовим културолошким, спортским наслеђем и специфичним духом борећи се за медаље у 19 спортова (бадмингтон, кошарка, баскет 3 на 3, рукомет на песку, одбојка на песку, шах, фудбал, футсал, рукомет, џудо, карате, кик бокс, ориентиринг, веслање, теквондо, стони тенис, тенис, одбојка и ватерполо) и два пара-спорта (пара џудо и пара стони тенис) у 28 спортских објеката широм града, правећи заједничке успомене у највећем спортском селу у Европи – реновираном Студентском граду на Новом Београду.

,,Београд и Србија остају решени да буду најбољи могући домаћини европској академској и спортској заједници, која ће из наше престонице понети најлепша могућа искуства и емоције. Пете Европске универзитетске Игре одржаће се у термину од 14. до 27. јула наредне године, а на младим спортистима је да запамте ове датуме и спреме се да у што бољој форми дочекају старт, уз Олимпијске Игре у Токију, једног од највећих спортских догађаја у наредних 12 месеци“, наводи се на званичном сајту Игара.

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian