Универзитет у Београду организоваће и трећи уписни рок, јер је на многим факултетима остало доста слободних места, одлучено је данас на седници Сената.

Други уписни круг на факултетима Универзитета у Београду траје до 15. септембра, али је извесно да ће остати доста места, јер се у другом року пријавило свега 664 кандидата, а било је 3.200 слободних места – буџетских и самофинансирајућих.

– Донели смо одлуку за трећи уписни рок, јер ће након другог рока остати око 2.500 слободних места на факултетима – рекао је за Тањуг проректор УБ проф. Петар Булат.
Извесно је да ће у трећем кругу бити и буџетским места, јер је за други круг остало 1.055 места за студирање о трошку државе.

– Сигурно ће остати и буџетских места, зато што је за други круг било 1.055 буџетских места, а пријавило се само 664 кандидата. Очекујем да ће бити 400 до 500 буџетских места – нагласио је Булат.

Трећи уписни рок почиње чим се други заврши. Пријава кандидата биће 15. и 16. септембра, а дан касније на факултетима ће бити организовани пријемни испити.

Извор: Blic

Banner Content
Tags: , , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian