Троје студената на Пољопривредном факултету у Београду позитивно је на вирус корона, потврдили су јуче из ове образовне установе „Блицу“.

– Тачно је да су 3 студента позитивна на тесту COVID-19. Студенти су сами обавестили Факултет да су позитивни на тесту и да немају симптоме, као и да им је познато да су поједини студенти других факултета Универзитета у Београду позитивни на COVID-19 – рекли су из деканата овог факултета.

Наставно научно веће Пољопривредног факултета забранило је одржавање колоквијума, због појаве корона вируса “међу особљем и студентима”.

– Одлука да се колоквијуми и тестови неће одржавати у овој школској години, а у складу са препорукама Универзитета у Београду и Министарства просвете науке и технолошког развоја, донета је на седници Наставно – научног већа која је одржана 13. 05. 2020. године, а не после појаве првог случаја COVID 19 – образложили су у овој образовној установи и додали да су предузете све потребне мере превентиве, дезинфекције и обавезно коришћење личних заштитних средстава и о свему су обавестили Министарство.

Подсетимо, пре недељу дана обелодањено је да је неколико академаца из Студентског центра „Kарабурма“ било позитивно на корона вирус и више десетина њихових контаката је стављено у самоизолацију.

Извор: ,,Блиц“

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian