Први онлајн фестивал „Мој Офф“ свечано ће отворити, са почетком у 21ч, најновији филм редитеља Романа Поланског, контроверзно остварење „Оптужујем“ нa mojoff.net адреси. Описујући чувену аферу Драјфус с краја 19. века, који је уздрмао и дубоко поделио француско друштво и који се као носилац бројних филмских награда уврстио и на овогодишњи 48. ФЕСТ.

фото: pinimg.com

До 10. априла љубитељи кинематографије моћи ће бесплатно да погледају чак 65 наслова снимљена у различитим светским продукцијама и копродукцијама, у оквиру пет програмских целина: Великани филма, Виђено невиђено, Документарни врхунци, Породична авантура и Кидс Фест представља.

На богатом репертоару „онлине фестивала“ наћи ће се и занимљиви наслови из сфере документаристике попут, никада у Србији приказаног филма о украјинском балетану Полуњину „Играч“.  У једноипочасовном изузетном филмском остварењу редитеља Стивена Кантора, легендарни, талентовани балетан кроз интимну исповест преиспитује своје постојање и посвећеност плесу, који су га и довели до епитета – легендарни у овој играчкој сфери. Интересантан је податак да је филм сниман у Београду, али да никада није приказан у Србији и региону. 

фото: amazon.com

 

Такође, публика ће моћи да сазна интересантне и до сада никад виђене детаље из живота славног аргентинског фудбалера Диега Марадоне у истоименом енглеском документарном филму редитеља Асифа Кападије „Диего Марадона“. Редитељ овог остварења из 2019. године, публици је познат и по филму „Ејми“ о трагичној настрадалој музичкој диви Ејми Вајнхаус , за који је добио награду Оскар за најбољи документарни филм 2016. године, као и престижну награду „Грејми“ за најбољи музички филм.

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian