На Шангајској листи по ужим научним областима Универзитет у Београду рангиран је у 12 области, а једна од најбоље рангираних области је стоматологија која је између 151. и 200 места.

Декан Стоматолошког факултета у Београду проф. Алекса Марковић каже да је то велики успех за стоматологију и да је резултат улагања ресорног министарства, али и самог факултета у науку.

Стоматолошки факултет је једини факултет на УБ који даје за двоје младих сарадника стипендије од 10.000 евра за усавршавање на престижним универзитетима, где могу да проведу од шест месеци до годину дана„, каже Марковић за Танјуг.

Он је навео да је на стручном усавршавању већ било 12 младих наставника и сарадника који су се вратили у Србију и сада на Стоматолошком факултету преносе своје знање и искуство млађим колегама.

Са улагањем у науку наставља се и даље на том факултету. Приводе се крају радови на изградњи Имплантолошког-развојног центра, где ће бити шест истраживачких лабораторија, а све у циљу да се унапреди наука на факултету и створе што бољи услови студирања.

Потврда квалитета је и то што су ове године имали рекордан број кандидата за упис- 826 пријављених на 220 места за упис у прву годину студија.

Велико интересовање показује, не само потребу за стоматолозима, већ и квалитетна настава опредељује младе људе да дођу на овај факултет. Имамо и други уписни рок, али само 20 места за студије на енглеском„, навео је Марковић.

Извор: Танјуг

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian