Победници такмичења младих рачуновођа „Обрачун 2019“ које је одржано у Крагујевцу су студенти Економског факултета Универзитета у Нишу. Победнички тим су чинили Јелана Дарабош и Алекса Ћирић, студенти четврте године основних академских студија и Нина Мидић са мастер академских студија.
Они су у конкуренцији седам тимова са економских факултета у Србији успели да пронађу најбоље решење за реалан проблем који су имали као задатак на такмичењу. Победници су добили вредне награде, али сви потенцирају да је најведнији део награде пракса у некој од банака јер је то шанса да своје знање провере у реалном свету.

foto: niskevesti.rs

„Као чланови Клуба за рачуноводство, ревизију и финансије „Биланцио“ Економског факултета у Нишу, сазнали смо за ово такмичење и одлучили смо да се пријавимо и проверимо своје знање из ове области“, каже Јелена Дарабош. „На такмичењу је учествовало седам тимова. Сви смо радили на практичном проблему конкретне фирме у привреди. Наш задатак је био да нађемо најприхватљивију идеју за решење тог проблема, а најбоља идеја је победила“.

Сви тимови су радили на истом проблему, објашњавају Јелена, Нина и Алекса, и свако је морао да покаже креативност у решавању задатка пред којим су се нашли.

„Такмичење је значајно за студенте јер нам пружа могућност да проверимо своје знање у пракси јер смо на овом такмичењу баш и радили на примеру који може да се сретне у реалном пословању“, објашњава Алекса. „Жири је оцењивао колико је практично примењива мера коју смо ми предложили. Све то, наравно, изискује одређену креативност. Занимљиво је да је сваки тим за исти проблем дао сасвим другачије решење које се по много чему разликује од осталих решења. Ми смо дали решење које је у датој ситуацији у пракси било најпримењивије и то нам је донело победу“, додаје.

Нина Мидић је и прошле године учествовала на овом такмичењу и њен тим је тада освојио друго место. Ове године је добила шансу да поправи резултат и успела је у томе.

„Искуство које стичемо на такмичењима је за нас непроцењиво“, каже Нина. „Да будемо најбољи доста је допринео и Клуб „Биланцио“ који смо основали прошле године на факултету и где доста радимо на сличним проблемима са којима смо се срели и на такмичењу“.

Такмичење је завршено, награда је ту, а студенте сада очекује пракса и једно путовање које су, такође, освојили као првопласирана екипа.

Извор: niskevesti.rs

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian