На Светском универзитетском дебатном првенству на Тајланду, студенти Правног факултета у Београду Милош Марјановић и Јанко Ђорђевић остварили су историјски успех освојивши друго место у отвореној категорији у конкуренцији више од 1.000 студената из целог света, саопштила је академска дебатна мрежа „Отворена комуникација“.

Како је наведено у саопштењу, у отвореној категорији претежно се такмиче студенти којима је енглески матерњи језик, а Милош Марјановић и Јанко Ђорђевић су други тим у историји овог такмичења који је стигао до финала ове категорије, а да није са енглеског говорног подручја.

На путу до финала, на 40. светском дебатном првенству они су победили тимове из Мелбурна, са Оксфорда, Харварда, Јејла, док су у самом финалу дебатовали против тимова са Оксфорда, Јејла и Маквари Универзитета у Сиднеју.

Такође, српски дебатери Марта Васић са Факултета политичких наука у Београду и Ђорђе Радосављевић са Правног факултета у Београду стигли су до четвртфинала у категорији енглески као други језик.

Поред овог огромног успеха, Милош Марјановић је проглашен за 2. најбољег говорника, а Јанко Ђорђевић за 4. најбољег говорника у категорији енглески као други језик, док је у категорији енглески као страни језик Марта Васић заузела 5. најбоље говорничко место, а Ђорђе Радосављевић 10. место, наведено је у саопштењу.

Извор: N1

Banner Content
Tags: , , , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian