Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић, најавио је да ће ове године бити повећан број стипендија за најбоље студенте, саопштило је Министарство за спорт и омладину.

„Најбоље студенте Србије мотивишемо да још више напредују, усавршавају се и постижу још боље резултате“, изјавио је Удовичић на 93. седници Фонда за младе таленте, којом је председавао.

foto: blic.rs

Министар је истакао да се тиме наставља награђивање труда и залагања најбољих студената.

„Улога младих је пресудна у изградњи будућег друштва, и зато је веома важно да улажемо у њихово знање и образовање. Уз подршку државе, најбољи студенти имају сигуран пут за остварење својих амбиција и идеала што је предуслов даљег напретка наше Србије“, навео је.

На седници је усвојена прелиминарна Листа кандидата који испуњавају све услове конкурса и прелиминарна Листа кандидата који не испуњавају један или више услова и/или имају непотпуну документацију по Конкурсу за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2019/20. годину.

Листа прелиминарних резултата Конкурса објављена је на сајту Министарства омладине и спорта  и  Фонда за младе таленте Републике Србије.

Извор: n1info.com

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian