Установа Студентски центар „Београд“ након проглашења ванредног стања ставила је на располагање све своје смештајне и кадровске капацитете, како би допринела мерама Владе Србије за спречавање ширења корона вируса.

Сви објекти који су део Студентског центра су дезинфиковани у складу са прописима, а време до повратка студената користи се и за додатно сређивање домова.

Тренутно је у три објекта Студентског центра, услед немогућности да се врате у своје земље, смештено 160 страних студента, и то у студентским домовима „Студентски град“ и „Рифат Бурџовић“.

Та одлука донета је у сарадњи и у складу са препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Владе Републике Србије. Поред тога, део наших студената, тачније њих 22, који из специфичних разлога нису могли да се врате својим кућама, остали су смештени у поменута три објекта. Сви они редовне оброке добијају од ресторана Студентски град.

Такође, Установа СЦ „Београд“ организовала је припрему и испоруку хране за пацијенте који се лече у привременој болници на београдском Сајму. Поред тога, храна се доставља и на локације где су смештени експерти из Кине, као и здравствени радници из унутрашњости који су на дежурствима у Ковид болницама.

Јеловник је направљен према захтевима и стандардима Војске Републике Србије, а у сарадњи са нутриционистима из Установе Студентски центар „Београд“. Будући да се храна припрема и у недељним сменама, свим радницима којима је то потребно  обезбеђен је превоз.

Приликом припреме хране поштују се сва правила и програми добре хигијенске праксе и HACCP система безбедности производа. Такође, сви радници раде са заштитним маскама и рукавицама и у адекватној радној одећи. Транспорт хране се врши у возилима адекватним за превоз хране.

После сваког транспорта врши се прање и дезинфекција возила одговарајућим дезинфекционим средством. Возачи су прописно и адекватно заштићени и не долазе у контакт са радницима који раде доставу хране унутар Сајма и пацијентима у привременој болници.

Поред студената, у објектима СЦ „Београд“ били су смештени српски држављани који су се враћали из иностранства. У Студентском дому „Кошутњак“ било је смештено њих 301, са лета из Лондона и са границе са Словенијом и Хрватском, док је у Студентском дому „Краљ Александар I“ боравило 316 особа са лета са Малте и из Абу Дабија. Реч је објектима А категорије.

Већина објеката у којима су боравили наши суграђани свакодневно се чисте и дезинфикују у сарадњи са Заводом за биоциде и медицинску екологију, како би након завршетка ванредног стања свим студентима био омогућен безбедан повратак.

Установа Студентски центар „Београд“ посебно се захваљује свим својим запосленима, који свакодневно вредно раде у ресторану, на транспорту хране, у домовима и свим осталима сегментима установе.

Извор: Установа Студентски центар „Београд“, РТС и Студио Б

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian