Студенти Факултета техничких наука (ФТН) Универзитета у Новом Саду освојили су друго место на Међународном студентском такмичењу у Паризу „Devogame“, за пројекат на тему превенције и смањења последица поплава, уз помоћ АИ технологије и под називом – „Систем за спречавање поплава“.

„У конкуренцији најбољих студената из Француске, Немачке, Холандије, Саудијске Арабије и Португалије, Сара Хавзи, Марко Пузовић и Себастијан Кокаи представљали су Србију у финалу овог такмичења које организује компанија Devoteam, један од најзначајнијих актера корпоративног саветовања у области иновативних технологија и менаџмента“, саопштио је новосадски ФТН.

Како се наводи, они су под менторством Теодоре Лолић, асистенткиње на Катедри за информационо-комуникационе системе Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент, представили свој пројекат који ће образовати друштво и подизати свест људи о ризицима од поплава.

Њихов пројекат, додаје се, заснива се на примени технологије система DroneSeed.

Екипе су оцењиване на основу креативности и иновативности, додатне вредности пројекта, корисничког искуства, потенцијала краткорочног покретања, буџетске изводљивости и квалитета усмене и писане презентације.

Прво место однела је екипа студената Факултета инжењерства Универзитета у Порту из Португала, закључује се у саопштењу.

Извор: rtv.rs

Banner Content
Tags: , , , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian