Министар просвете Младен Шаречевић изјавио је данас да су у току разговори са универзитетима о начину организовања предавања у предстојећој академској години, те да ће информисати о детаљима након разговора са представницима свих ректората.

На питање како ће се организовати предавања на факултетима, Шарчевић је рекао да се на томе увелико ради, да су имали састанке са KОНУС и да постоји жива комуникација мејловима и телефонима, те да очекују у понедељак да се договоре.

– За сада причамо о студентским домовима, јер се повећава број студената у домовима – нагласио је Шарчевић и додао да ће Арена бити на располагању зараженим студентима вирусом ковид који имају лаку клиничку слику.

Нагласио је да су студенти у студентским домовима најревноснији, те да они одлично уче јер, како је навео, њима је јако важно да положе испите.

– Проблем је са студентима који живе сами или са својим родитељима, јер они су слободнији, могу слободније да се крећу па су изложенији на вирус – објашњава Шарчевић.

Нагласио је да се ради на пилот пројекту о онлајн спровођењу испита, те да ће се за неколико дана имати модел са котролисаним условима полагања испита и додао да нико не жели да направи штету академској честитости.

Додао је да ће вежбе на факултетима бити реализоване уживо и да су сконцентрисани на септембарски испитни рок, а да ће о детаљима рада факултета информисати након састанка са представницима свих ректората.

Извор: Србија Данас

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian