Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић уручила је данас сертификате студентима награђеним за најбоље радове на тему европских интеграција и процеса приступања ЕУ, а што, како је додала тим елоквентним и промишљајућим младим људима отвара врата ангажмана у ресорном министарству.

Јоксимовић је на штанду МЕИ на 64. Међународном сајму књига сертификате уручила студентима Правног факултета и ФПН, Марији Ралевић, Мирославу Голубовићу и Луки Миловановићу, чији проглашени за најбоље на трећем конкурсу МЕИ.
„Велико задовољство ми је што могу на Школском дану београдског сајма књига да доделим сертификате најбољима“, рекла је она и додала да је награда имала и новчани део и да у целости показује да Влада на озбиљан начин вреднује промишљање које некада може бити и критичко.

Ово је важан и леп конкурс које МЕИ спроводи а тема је она којом се сви као друштво бавимо, рекла је министар и додала да су студенти били позвани да изаберу неку од понуђених тема и дају виђење процеса који има своје успоне и падове и изазове.

Студенти нису униформна категорија, свако има формирано сопствено виђење политика, односа у свету и друштву, они су генерација која може и да види будућност ЕУ и политике које креирамо.

Пред њима је било неколико тема – који су фактори који утичу на процес приступања, на који начин реформе подупрете ЕУ утичу на систем, шта идеју интеграција чини привлачном и зашто, ако не, због чега, какве предрасуде о ЕУ постоје и како би могле да буду превазиђене.

Министар је додала да је пред студентима била и једна актуелна тема коју смо предвидели како ЕУ треба да буде реформисана и како ће се реформама мењана Србија уклопити у тако реформисану ЕУ.

Министар је додала да су сви радови објављени у електронском зборнику доступни најширој јавности и да је вредно да их сви прочитамо.

Врата МЕИ су овако заинтересованим, елоквентним, писменим и промишљајућим младим људима отворена и за упознавање институција и за будући ангажман јер само најбољи и најупорнији то заслужују. Сви остали нека се потруде, рекла је она и додала да на искрен начин говори о отвореним вратима за најбоље, најажурније, најкреативније и највредније.

То су афирмативни радови који нам дају ветар у леђа да и у овим отежаним околностима наставимо пут Владе ка ЕУ, рекла је Јоксимовић.

Радове је ове године оцењивала конкурсна комисија, коју су чинили троје професора Универзитета у Београду: проф. др Јелица Стефановић – Штамбук (Факултет политичких наука Универзитета у Београду), проф. др Владимир Вулетић (Филозофски факултет Универзитета у Београду) и проф. др Маја Лукић Радовић (Правни факултет Универзитета у Београду).

Извор: http://www.mei.gov.rs

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian