AmChamps – Млади лидери промена је јединствени програм професионалног усавршавања који је покренула Америчка привредна комора у Србији (AmCham) у 2014. години, са идејом да кроз синергију академског и корпоративног сектора помогне усавршавање и развој младих људи – лидера који ће водити пословну заједницу у Србији.

Уколико имаш до 25 година и на трећој или четвртој години си редовних или на мастер студијама државног Универзитета у Србији, поседујеш такмичарски дух и прави си тимски играч, желиш да упознаш успешне пословне људе и бизнис заједницу у Србији, стекнеш познанства и пријатељства која ће ти променити живот
Пријави се за #АmChamps!

Свој CV и мотивационо писмо или видео можеш послати на аmchamps@amcham.rs најкасније до 8. децембра 2019. године.

Шта нуди АmChamps?
Mенторски рад, прилику за размену идеја, искустава, дијалог и умрежавање са водећим људима пословне заједнице у Србији и стручњацима из света бизниса, стицање нових практичних знања и вештина неопходних за даљи професионални напредак, могућност похађања МБА и Мастер програма које обезбеђује Универзитет Шефилд, АmChamps сертификат.
АmChamps 007 ће окупити укупно 40 одабраних учесника – 20 студента и 20 младих менаџера. Студенти су на 3.  или 4. години основних студија или на постдипломским студијама државних факултета из Србије и не старији од 25 година. Представници АmCham компанија чланица су успешни млади менаџери, између 29 и 37 година.

На почетку програма, на посебном догађају брзог упознавања, учесници ће бити спојени у парове (један студент и један млади менаџер), где млади менаџери узимају улогу ментора, а студенти улогу њихових ментија. Током читавог трајања програма њихов заједнички рад се прати и оцењује.
Програм се састоји из три дела: Учење и такмичење (редовни део), Студија случаја (полуфинале) и Пројектни задатак (финале).

Редовни део чини серија предавања, радионица и ваннаставних активности током којих полазници стичу нова знања, усавршавају пословне вештине, стимулишу креативно размишљање и самопоуздање, а паралелно кроз рад у паровима, развијају менторство и лидерство. У току овог периода менаџери су у обавези да омогуће студентима, својим ментијима, праксу код себе компанији у трајању од минимум две радне недеље, како би се из прве руке упознали са компанијом ментора. Учесници прикупљају бодове за различите активности, а најбољих 10 парова, који освоје највећи број бодова прелази у наредну фазу – полуфинале. По завршетку редовног дела програма, под условом да су били присутни на минимум 70% предвиђених активности, учесници добијају сертификате о успешном завршетку програма.

Десет најбољих парова добија задатак да током лета спреми студију случаја, коју обезбеђује компанија Coca Cola и свој рад представи на полуфиналном догађају у септембру.

Додатно, студенти полуфиналисти добијају праксу у компанијама чланицама АmCham-а у трајању од минимум месец дана, док менаџери добијају могућност каријерног цоацхинг-а са специјалним консултантом.

Три пара која најбоље припреме и представе студију случаја улазе у финале. У том тренутку, менаџери од генералних директора својих компанија добијају нови пројектни задатак, који заједно са студентима развијају под менторством три члана Управног одбора АmCham-а. Парови ће током рада на пројекту имати прилику да раде са сва три ментора који ће такође евалуирати њихов рад. Пар који најбоље осмисли, припреми и представи свој пројекат, по оцени ментора, ће бити проглашен победником програма.

Финалисти добијају вредне награде. Кад је у питању победнички пар, менаџер добија пуну стипендија Универзитета Sheffield за похађање Executive MBA програма, а студент пуну стипендију Универзитета Sheffield за мастер студије у Солуну. Друга два менаџера добијају половичне стипендије за Executive MBA, а друга два студента половичне стипендије за мастер.

У оквиру редовног дела програма, учесници ће прикупљати бодове за следеће активности: долазност, задатке (радионице, предавања), пројекат и организацију догађаја – укупно максимално 100 бодова по пару.

Сваки АmChamps дан, укључујући оба теам буилдинг-а, носи по 4 бода. Ови бодови ће бити пропорционално распоређени у односу на број активности у оквиру сваког дана.

Сви бодови су изражени по паровима – уколико је само један представник пара присутан, бодови се полове. Mаксимум 20 бодова. На почетку програма учесници ће бити подељени у тимове од по два пара, са задатком да осмисле пројекат који ће имати за циљ да унапреди постојеће АmCham активности.

Максимални број бодова за овај пројекат је 20. Задаци | максимум 24 бода

Задаци из Менторства, Развоја породичног бизниса, Стратегије, Знатижеље носе по максимум 6 бодова.

Задаци се раде у паровима, у оквиру мањих или већих група.

Организација догађаја | максимум 24 бода

На почетку програма учесници ће бити подељени у четири групе које ће имати задатак да организују (1) предавање на факултету (2) радионицу за унапређење интерперсоналних вештина (3) вече за мотивацију и (4) неформално дружење.

Максимални број бодова за ову активност је 24, а сви парови који се налазе у оквиру одређене групе добијају исти број бодова.

Свако кашњење у достављању задатака у односу на предвиђене рокове повлачи негативне бодове – оцена се умањује за 20%.
За све додатне информације у вези са програмом можете контактирати AmChamps тим: Тину Костић и Милицу Самарџић путем маил-а amchamps@amcham.rs или телефона 30 88 132, 063 344 160 и 060 04 94 679.

Извор: najstudent.com

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian