На Факултету организационих наука 7. и 8. децембра одржаће се пројекат ФОНуп, који организује ФОН-ов центар за развој каријере. Пројекат је намењен свим студентима информационих технологија, онима који су радознали и увек вољни да чују актуелне теме из ИТ области.

Овогодишња тема пројекта је Data Science, а наш циљ је да студентима покажемо да ова област није само будућност, већ да им, уз помоћ водећих стручњака, приближимо широку примену бизнис аналитике, вештачке интелигенције, машинског учења, као и интернета интелигентних уређаја.

Учесници пројекта имаће прилику да 7. децембра присуствују панел дискусији на тему “Како пливати у мору података? ”, и на тај начин добију корисне информације и савете. Након панела биће свима јасније шта је то заправо Data Science, зашто је актуелно, како утиче на ИТ индустрију, менаџмент, као и које су специфичности сваке области и занимања наших панелиста.

Учесници панела су: Валентина Ђорђевић, Бојан Златковић, Марко Грујић и Јован Стојановић, као и модератор Владан Девеџић.

Након панела, као и у недељу, 8. децембра, биће одржане радионице на тему бизнис аналитике и машинског учења. На радионицама које ће водити Милош Бијанић, који ради као програмер за машинско учење у компанији Сага, полазници ће се упознати са програмским језиком Puthon као алатом за анализу података, стварање визуелизација и коришћењем алгоритма машинског учења.

Такође полазници ће бити упознати са:
 -Pandas и Numpu библиотекама за анализу података
 -Seaborn и Matplotlib библиотеке за визуализацију података
 -SciKit-Learn као библиотека за изградњу модела машинскох учења
 -Начин како да се евалуирају резултати модела

Другу радионицу водиће Никола Вукобрат, оснивач стартуп компаније Nncord, који ће студенте увести у програмски језик Puthon, а затим ће студенти бити спремни да виде и како све то функциониче у виду развоја три практична рада:
 пројекат из класичног Machine Learning-а
 пројекат из Computer Vision-а
 пројекат из Natural Language Processing-а

Пријаве се налазе на линку: : http://fonovcentar.rs/fonup

Banner Content
Tags: , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian