Будући средношколци и студенти у наредна два месеца имају један од најозбиљнијих задатака – да изаберу будуће занимање, а како би им та одлука била што лакша пројекат „Знањем до посла“ омогућио им је да и у условима глобалне пандемије Covid 19 директно онлине комуницирају са каријерним саветницима и представницима занимања која су најтраженија на тржишту рада.

Фото: PixaBay

Пројекат „Знањем до посла“ партнерски је пројекат влада Швајцарске и Србије, осмишљен како би се створили предуслови за брже запошљавање и подизање запошљивости младих.

„Избор правог занимања, односно избор праве школе или факултета је један од најважнијих корака у животу. Ми верујемо да у условима глобалне пандемије тај избор није ништа мање битан, а да је младима који живе уз телефоне и компјутере онлине комуникација сасвим прихватљива. Зато смо им омогућили да са стручњацима поразговарају, да чују искуства, и не сумњамо да ће направити прави избор”, каже Оливер Штрајт, директор пројекта “Знањем до посла”, а наводи се у саопштењу.

Kако би сузили избор занимања која им се чине занимљивим, пројекат “Знањем до посла” креирао је и јединствени каријерни квиз „Kоје ти занимање одговара „.

Kвиз се састоји од два дела која сагледавају интересовања и способности младих, а онај ко прође кроз цео квиз на крају добија личну анализу тј, индивидуални профил интересовања. Ова анализа садржи области рада и занимања, које би на основу одговора учесника требало да буду приоритет при избору занимања.

Kаријерни квиз интересовања намењен је младима који још нису јасно дефинисали своја интересовања и способности, младима који немају јасну слику о избору занимања, али и свим младим особама које желе да провере своја интересовања и професионалан избор”, изјавила је Јелена Стефановић, координаторка компоненте за каријерно вођење и саветовање пројекта “Знањем до посла”.

Овом каријерном квизу “Kоје ти занимање одговара” може да се приступи преко линка на порталу пројекта „Знањем до посла“, а на располагању заинтересованима су и каријерни саветници пројекта, који могу да одговоре на питања око разумевања резултата.

Ови каријерни саветници из Kрагујевца, Kрушевца, Новог Пазара, Пирота и Kњажевца на располагању су свим младима у Србији за питања у вези са избором занимања, факултета и школа, као и о потребама послодаваца. Током ванредног стања, локални каријерни центри ће се бавити и организацијом wебинара, индивидуалног и групног каријерног саветовања, припремом различитих радионица и видео материјала који ће младима у нашој земљи омогућити лакши избор и развој будуће каријере.

Пројекат “Знањем до посла” је припремио доста садржаја за младе, које пласира путем својих онлине канала и друштвених мрежа или преко апликација којима се веома лако приступа са мобилног телефона или рачунара.

Извор: 24online.info

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian