Студентска организација Математичког факултета ─ Омикрон ─ пету годину заредом организује тимско такмичење осмишљено са циљем представљања реалне слике развоја софтвера младим програмерима – MatHackathon.

Фото: Омикрон

Овогодишњи MatHackathon одржаће се 11. и 12. маја 2019. године на две локације, у просторијама Математичког факултета, Универзитета у Београду (за средњошколце) и Научно – Технолошког Парка у Београду (за студенте).

Пријаве су отворене и трају до 05.05.2019. у поноћ за студенте, а за средњошколце до 08.05.2019. У студентском делу такмичења учествује 8 тимова са по 4 члана, а у средњошколском делу 6 тимова са по 4 члана. Такмичење је отвореног типа, учешће је бесплатно и једини услов је да сви чланови тима буду старости од 18 до 26 година за студентски део, односно средњошколци за средњошколски део.

Током 24 сата такмичења од младих програмера и дизајнера, очекује се да “од нуле” створе софтвер који ће бити употребљив, занимљив и оригиналан, а у складу са темом која ће им званично бити саопштена на дан такмичења.

Поене ће сваком тиму давати стручни жири, а на основу сакупљених поена, биће проглашени победници хакатона. Победнички тимови ће освојити вредне награде обезбеђене од стране наших спонзора. Свим учесницима ће бити обезбеђена храна, пиће и место за рад и одмор током трајања такмичења. Такмичари су обавезни да понесу сву опрему која им је потребна за рад.

Средњошколци ће први дан такмичења имати кратку едукацију из области Унитy програмирања, где ће научити основе развоја таблетоп игара, а други дан ће имати такмичење где ће добити правило које треба да имплементирају у своју таблетоп игру, коју ће сами разрадити.

Извор: СЦБ

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian