У петак, 21. децембра одржан је четврти по реду финални турнир у едукативној игри „Монетура“ који организује Народна банка Србије. Ове године турнир је окупио 27 студената са 9 факултета.

фото: Економски факултет Београд

Студенти Економског факултета Лука Илић и Дијана Маринковић освојили  су друго и треће место на финалном турниру.

Награда за освојена прва три места на турниру је летња пракса у Народној банци Србије. Трећи учесник на турниру  била је Катарина Божић, такође студенткиња ЕКОФ-а.

фото: Економски факултет Београд

Монетура је друштвена игра којом се симулира функционисање Народне банке Србије која је усредсређена на контролисање инфлације путем креирања и спровођења монетарне политике у односу на конкретне ситуације и утицаје.

Такмичари се постављају у улогу гувернера Народне банке Србије који се суочава с реалистичним макроекономским изазовима.

Задатак играча је да применом одговарајућих мера задовоље три критеријума: стабилност цена, финансијску стабилност и независност централне банке.

Учешће  студената економије  на овом турнирунаставак је  успешне сарадње са Народном банком Србије коју годинама уназад негују предметни наставници проф. др Александар Живковић, др Светлана Поповић и др Велимир Лукић, као и Милена Лутовац.

 

Извор: www.ekof.bg.ac.rs

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian