Радио телевизија Студентски град је смештена у 2Ф блоку студентског комплекса Дома Студентски град, у улици Тошин бунар 147, Нови Београд.

Са радом је почела 1994. године, као природни наследник Радија Студентски град, који је својевремено био једино студентско гласило у тадашњем новонасталом студентском комплексу. РТВ Студентски град функционише у оквиру Установе студентски центар Београд, која је и оснивач, са жељом да постане јединствени медијски сервис студената. Целокупан програм се заснива на темама која се тичу студентског живота, стандарда будућих академских грађана у Београду. Такође, планови РТВ Студентски град су, осим сарадње са свим студенстким организацијама у Београду и сарадња са осталим студентским организацијама у Србији, са жељом да јавности презентујемо све пројекте који су покренути или у фази израде, као и све предности и мане са којим се срећу студенти који студирају у Србији.

Осим образовних емисија које емитујемо на нашем каналу, постоје и емисије забавног садржаја, у којима са гостима из јавног живота, причамо о њиховим студентским данима из прве руке, као и о корисним саветима које они могу дати садашњим студентима. У јеку развоја технологија, првенствено друштвених мрежа, РТВ Студентски град велику пажњу поклања истим и активно учествује и труди се да буде присутна на њима и своје свакодневне активности објављује на друштеним мрежама, јер су оне ипак најбољи начин међусобне комуникације са својим аудиторијумом.

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian